Adoptera via oss

Adoption via oss

Att adoptera en katt genom oss är en process i flera steg. Vi vill att första kontakten med oss sker genom att ni skickar oss ett mail där ni berättar lite om er själva och vilken katt ni är intresserad av och varför ni fastnat för just den kissen. Vilka är ni? Vilken tidigare erfarenhet av katt har ni? Finns det tidigare katt i hushållet och hur är den katten? Hur bor ni? Ekonomi, har man tänkt på de kostnader som det innebär att ha djur, vaccineringar, kastreringar, försäkring givetvis, kostnad vid veterinärvård och ett bra foder etc? Kattvakt vid semestrar?  Ja helt enkelt lite så vi får ett hum om vilka ni är samt givetvis kontaktuppgifter på hur vi når er. Sedan följer minst ett besök där vi träffas och där ni givetvis får träffa den katt ni visat intresse för att se om det klickar ”live”. Inga beslut fattas direkt då angående adoption utan både ni och vi tar en fundering och sedan hörs vi av inom några dagar och ser vad beslutet är. Vid en flytt så kommer vi alltid och lämnar katten hos er. Alla dessa steg gör vi för att både ni och vi ska känna oss säkra i adoptionen och att katten ska få det bästa av hem.

Ingen katt tingas via mail eller telefonkontakt utan det sker först efter ett möte och betänketid.
Vårt motto är Rätt hem till rätt katt och Rätt katt till rätt hem.

Kattungar placeras inte som ensamkatter och i övervägande fall som innekatter. Vi ser helst att man adopterar två stycken eller att man redan har katt i hushållet. Kattungar behöver stimulansen som fås av andra katter. De flyttar givetvis inte före 12 veckors ålder. När man adopterar en kattunge från oss förbinder man sig att kastrera vid ca 6 månaders ålder.

Vuxna katter som placeras med möjlighet till utevistelse ska hållas inne minst 1 månad för att lära känna sitt nya hem och sedan långsamt introduceras för sin nya utemiljö. Vi är dock ganska restriktiva med att placera katter som utekatter, det ska vara i en vad vi bedömer trygg utemiljö. Alla våra intagna katter är i jourhemmen innekatter.

 Priser vid adoption:

Kattungar som är grundvaccinerade mot kattpest och kattsnuva samt id-märkta: 900kr.

Vuxna katter, som då alltid är vaccinerade, kastrerade och ID-märkta: 1500kr.

Detta är självkostnadspriser och går direkt tillbaka till att hjälpa fler katter.

Våra blyga katter

Vi har inom Katt i Borås valt att prioritera att jobba med katter som verkligen saknar hem.

JohannaDet innebär i en del fall katter som är födda ute och helt har saknat kontakt med människor annat än som något som varit skrämmande. I många av dessa fall har tid och tålamod gett dessa kissar förtroende för oss människor och de har efter ett tag blivit som vilka kissar som helst och sedan fått nya hem.

För vissa kissar är det här en väldigt långsam och segdragen process och en del kissar blir aldrig så tama mot andra än jourhemmet så att de med vårt goda samvete kan placeras på annat ställe. De är dock i sina jourhem trygga och goa kissar och lever ett fullgott kattliv.

Vi inom Katt i Borås följer No-killing –policy som innebär att vi aldrig skulle avliva en frisk katt p.g.a att den inte får nytt hem. Vi har valt att placera dem under en egen rubrik: ”Katter med särskilda behov”, för att visa att det i verksamheten finns kvar katter som kanske inte kommer hitta sina permanenta hem, men som ändå tillhör vår verksamhet och som behöver mat och veterinärvård och där det ekonomiska ansvaret kvarstår för oss i Katt i Borås. Vi har även katter som stannar hos oss permanent då de är har någon sjukdom, ex.vis lever eller njurar och behöver specialfoder och vård och där vi inte anser att de ska placeras i andra hem. Även för dessa katter har vi det ekonomiska ansvaret.

Våra blyga katter hittar du här

Vi försäkrar våra jourisar i Svedea

Vi har börjat att försäkra våra jourkatter. Det finns flera orsaker till detta men främst att vi vill lägga en bra grund för våra adoptörer för att ta över en redan befintlig försäkring med de förmåner det innebär, bl.a slipper man karenstiden som oftast är på 20 dagar om man stannar kvar i bolaget. Sen även givetvis en liten försäkran för oss om något av våra djur blir rejält sjuka. Vi har valt ett ganska nytt bolag, Svedea där vi snabbt fick ett bra gensvar och där de valt att stödja oss med en fördelaktig premie då de också ansåg det vi gör är viktigt. Svedeas försäkring innehåller en del intressanta saker så vi tycker ni ska kika på den. Från 1 juni 2016 har de förändrat sina villkor och gjort kattförsäkringarna ÄNNU bättre! De har tagit bort beloppsgränsen 2000kr för medicin o ersätter nu medicin upp till fulla försäkringsbeloppet (medicin ingår i deras försäkring o behöver inte tecknas extra som i en del andra bolag) Bäst av allt, tandsjukdomen FORL ersätts nu med 6000kr /år om katten är införsäkrad hos Svedea före 2 års ålder! Innan var åldersgränsen 4 månader. Ersättningsbeloppet sänks inte heller med ålder på katten.

 Så ta en titt på Svedea när ni försäkrar er katt Vill du teckna en försäkring eller vill byta försäkringsbolag. Kontakta gärna vårt ombud Marie Johansson så får ni personlig hjälp 072-1429254 eller marie.johansson@svedea.se  (OBS bara när det gäller försäkringar, Marie har inget med adoptioner att göra)
Ekonomiskt är detta en stor utgift för oss så vill ni bidra så hör gärna av er.

svedea-katt-forsakring

Blogg på WordPress.com.

Upp ↑