Om oss

KIBlogga1

Katt i Borås är ett ideellt nätverk där vi arbetar för att hjälpa hemlösa katter i Borås med omgivning. Vi har valt att jobba i denna form, utan föreningsbildning för att kunna lägga all vår tid på katterna, inte pappersarbete.

Vi har hållit på sedan 2006 och träffades genom detta gemensamma intresse och har med åren blivit några stycken som försöker driva verksamheten framåt och göra en insats för de katter som behöver oss. Vi har av länstyrelsen utfärdat tillstånd enligt 16§ paragrafen i djurskyddslagen

Det vi brinner för är de katter som är hemlösa eller som har förlorat sina hem på något sätt, det är de vi prioriterar i första hand. I den mån vi kan så försöker vi även ge hjälp i andra situationer, men vi står alltid redo med att försöka ge råd och tips även i de situationer där vi måste säga nej till att kunna ta in en katt i verksamheten.

Vi jobbar enligt ”no-killing-policy”. Inga friska katter avlivas hos oss för att de inte får hem, de katter vi har tagit in i vår verksamhet, de tar vi fullt ansvar för.

En viktig del i vårt jobb är att sprida information om vikten av att kastrera, id-märka och vaccinera sin katt.

Vi har inget katthem utan jobbar med våra egna hem som jourhem . Vi har även ett par ytterligare personer som jobbar som jourhem åt oss, de är guld värda för oss.

Alla katter som förmedlas genom oss är vaccinerade, ID-märkta och försäkrade. Har de åldern inne är de även kastrerade. Vi samarbetar med Blå stjärnan här i Borås

Vi jobbar alltså helt ideellt med detta, och vill du hjälpa till så kontakta oss, all hjälp av olika slag är välkommen och behövd!

 Du når oss enklast genom ett litet mail till vår låda kattiboras@live.se

 /Vi på Katt i Borås

Stort tack till våra sponsorer som stödjer oss i vårt arbete

arken zoo

bla_stjarnan2

svedea-katt-forsakring

logga.jpg

vettris

 

Blogg på WordPress.com.

Upp ↑